Arta vindecarii la poporul roman are o vechime milenara, putand fi considerata un dar stramosesc.

Fondul sau inalienabil, comun tuturor regiunilor locuite de romani, permite identificarea unui tezaur originar, arhaic al acestui mestesug care, dupa anumite indicii istorice, arheologice, antropologice, geoclimatice, poate fi atribuit sacerdotilor geto-daci.

Conditiile climaterice ale Daciei, corelate cu bogatia celor geografice (ses, deal si munte, ape curgatoare si tezaure minerale) au favorizat existenta in acest spatiu a unei incredibile diversitati de specii vegetale, multe fiind endemice, adica locale.

Traditii

In traditiile stramosilor nostrii exista cele doua duhuri Samca, duh feminin diabolic si Zburatorul, duh erotic masculin. Manifestarile adolescentelor indragoste care visau la „fat frumos” erau opera Zburatorului, duh erotic masculin. Mintea victimelor “vizitate” de acest “Luciafar” popular se altereaza progresiv, trecand de la stari intense si febrile, la excitare, urmata de orgasm. “Este o placere interzisa, caci este produsa de un demon si nu de om.

Mituri romanesti

Transferul energetic, trece peste bariera mortii, si asta este un blestem, greu de iertat, caci incalca legea neimpreunarii viilor cu mortii”- M.Eliade. Duh ratacitor, umbla noaptea pentru a se impreuna cu fetele de maritat, cu vaduvele , in general cu femeile singure, chinuite de dorul trupului.

Uneori ia infatisarea iubitului real sau visat. Initial, pasiunea lui este balsamica pentru trupul uscat al victimei, dar orgia continua noapte, de noapte, pana la epuizarea fizica si nervoasa. Fetele “caznite” de Zburator, poarta peste noapte, urme de nesters: paloare cadaverica, cearcane uriase si melancolie bolnavicioasa.

Legendele spun, ca Zburatorul nu are astampar pana nu-si devoreaza victima, iar daca fata este ascunsa unde nu o poate gasi devine rau si razbunator cu toti cei implicati.

 

 

Facebook Comments
error: Content is protected !!
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.