Si tu ai dreptul la vacanță!

87 0

Prima mea vacanță

Cam asa a fost vacanta exotica:

Tinand cont de altitudine, pestele a fost incredibil de proaspat. Pestele spada, nu tonul, gata preparat si servit pe farfurie la poalele Statiunii de Schi Valle Nevado situata la aproximativ 3000 de metri deasupra nivelului marii, a fost probabil pescuit cam cu 48 de ore inainte de a ajunge pe gratarul din bucataria restaurantului. Pestele inabusit in unt a fost ca un memento apetisant al faptului ca orice parte din Chile se afla atat de aproape de Oceanul Pacific, unul din privilegiile speciale ale unei economii in crestere si increderea din ce in ce mai mare a populatiei in toate produsele „locale”.

Chile, “micuta” tara din America de Sud, o limba de pamant lunga si ingusta despre a carei existenta americanii din America de Nord invata la scoala primara. Insa ce este greu de observat pe o harta bidimensionala este modul in care aceasta tara se intinde de la Oceanul Pacific pana pe crestele inalte si inzapezite ale Anzilor pe o distanta de aproximativ 160 de kilometri. Acest relief spectaculos permite cresterea unui soi unic si gustos de cartofi, un produs traditional chilean ce completeaza pestele spada proaspat gatit. Relieful abrupt da nastere de asemenea la fenomene meteo specifice, respectiv caderi masive de zapada datorita curentilor de aer ce se misca cu rapiditate dinspre Oceanul Pacific si se lovesc de  Anzi.

Veti intalni statiuni de schi oriunde este zapada, aceasta fiind o caracteristica a Anzilor chileni de peste un secol. S-a investit masiv in ultimii ani in cateva statiuni aflate in apropierea orasului Santiago, acestea devenind destinatii de vacanta recunoscute la nivel international, incluzand instalatii moderne de transport rapid pe cablu, mancaruri rafinate si diferite optiuni de cazare pentru orice fel de buget. Cele mai faimoase zone de schi, cum ar fi Valle Nevado sunt autonome si all-inclusive: nu trebuie decat sa va rezervati un bilet de avion si un hotel si puteti pleca in vacanta.

In lunile Iulie, August si Septembrie, americanii se afla la un zbor noctun distanta de o vacanta minunata de iarna, fara a mai trebui sa sufere din cauza diferentei de fus orar.  Bucurati-va si de vibrantul oras Santiago si de cunoscutul tinut al vinurilor din Valea Casablanca pentru cea mai buna vacanta de schi din Chile pe timpul verii pe care ati petrecut-o vreodata in viata voastra. Nu uita sa incercati preparatele din peste din orice restaurant, chiar si la altitudini mari in munti, completate minunat de cartofii chileni, Chardonnay si schiati cat va pofteste inima.

Oriunde v-ati afla pe teritoriul lung si ingust din Chile, nu veti fi niciodata prea departe de Oceanul Pacific sau de Anzi: e o distanta de aproximativ 160 de kilometri de la coasta maritima pana la munti.

Cum puteti ajunge in vacanta cu Christian Tour ?

In aceasta vara sunteti la o noapte distanta de iarna.

Pasionatii de schi, echipele nationale de schi alpin si familiile aflate in vacanta aterizeaza de obicei pe Aeroportul International Arturo Merino Benítez din Santiago dupa un zbor de noapte din Dallas, Houston sau Miami. Deoarece marea majoritate a zborurilor ajung dimineata, va recomandam sa va rezervati un loc la geam pentru a vedea rasaritul deasupra Anzilor. Dupa debarcare, puteti sa va indreptati direct spre munti pentru a petrece o zi la schi. Soferii neautorizati de taxi pandesc la aeroport turistii naivi pentru o cursa la suprapret, astfel va sfatuim sa va aranjati transportul de la aeroport din timp. Christian Tour va poate ajuta in cazul in care aveti planuri mai complicate de calatorie, cum ar fi o vizita in tinutul vinului imediat dupa ce ati aterizat sau un tur al orasului Santiago inainte de a va indrepta spre statiunile de schi. Skitotal va ofera de asemenea transport avantajos de la aeroport spre partiile de schi, asigurand transport zilnic de la sediile sale din Santiago spre toate statiunile de schi din apropierea Valle Nevado. Daca alegeti sa inchiriati o masina de la companiile de inchirieri de autovehicule, va recomandam tractiunea 4×4 si lanturi. (Daca ninge, politia va opri masinile care nu au lanturi inainte de a urca pe pantele cunoscute ca fiind dificile).

Daca sunteti extrem de grabiti sa ajungeti la munte si aveti suficienti bani, Valle Nevado Heli Ski va poate prelua cu un elicopter din centrul orasului Santiago pentru un zbor de aproximativ 20 de minute. Totusi, daca conditiile meteo sunt nefavorabile, nu veti putea zbura.

Asadar, Christian Tour susține Dreptul la vacanță!

pentru Spring SuperBlog 2019 

Facebook Comments

Related Post

REGIMUL ALIMENTAR ÎN HIPERURICEMII

Posted by - 17 January 2019 0
Hiperuricemiile sunt afecţiuni metabolice caracterizate prin creşterea concentraţiei sanguine a acidului uric (produs final al degradării purinelor) peste limitele normalului.  Deşi datele privind nivelul uricemieivariază după autori, un consens comun fixează limita superioară anormalului la bărbaţi la 6 mg % şi la femei…

Running Tips

Posted by - 1 August 2018 0
This time were taking a closer look in cushioning. If you wanted to select the star, the MVP of a…

Viral Treatments

Posted by - 11 January 2019 0
There are several types of viruses which may infect a human, and while every virus affects a human otherwise, there…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.