Loading...

Ce putem face pentru „mâinile medicale”?

119 0
loading...

Profesia medicală nu este nici pe departe singura meserie care să presupună contactul cu murdăria. Vidanjorii, mecanicii auto, îngrijitorii din crescătoriile de păsări şi mulţi alţii au de a face cu astfel de condiţii. În medicină însă, „murdăria” transcede acea formă vizualizabilă cu ochiul liber, dimensiunea microscopică, invizibilă direct, prezentând riscul epidemiologic cel mai mare.

Contaminarea „celui ce îngrijeşte” periclitează evoluţia medicală a „celui îngrijit” cu pervertirea nepermisă a sensului acţiunii medicale – dintr-un recuperator de sănătate în folosul pacientului, într-un promotor de patologie, nefast pentru cel aflat în nevoia de a fi îngrijit. Termenul „curăţenie” capătă în acest domeniu o cu totul altă semnificaţie comparativ cu restul profesiilor. Simbolul de halat alb transmite acest mesaj.
Un mediu complet steril nu poate fi creat însă decât în sectoare medicale restrânse, şi aceasta datorită costurilor financiare ridicate pe care o astfel de structură le presupune, cât mai ales datorită efectului stressant psihic pe care un astfel de mediu, de aspect ostil, îl induce pacienţilor.

În această conjunctură, un minim de rigoare impune o concentrare a eforturilor antiseptice asupra mâinilor personalului medical. Într-adevăr „mâinile medicale”, menite a aduce vindecarea, în caz de contaminare, se constituie în vehicul pentru agenţii ce vor aduce agravarea patologiei, complicaţii infecţioase, suferinţă. Mâinile au riscul cel mai mare de a se contamina şi a transmite mai apoi germenii infecţioşi, majoritatea manevrelor medicale realizându-se prin intermediul lor.

Loading…

Ce putem face pentru „mâinile medicale”? Citește pe P S Y M-  Medical Psychology Journal

Facebook Comments
Loading...

Related Post

Viral Treatments

Posted by - 11 January 2019 0
loading... There are several types of viruses which may infect a human, and while every virus affects a human otherwise,…

Running Tips

Posted by - 1 August 2018 0
loading... This time were taking a closer look in cushioning. If you wanted to select the star, the MVP of…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.